Deel dit artikel
-

Spotify naar 124 miljoen betalende gebruikers (update)

De omzet van muziekdienst Spotify groeide in het vierde kwartaal met 24 procent naar 1,8 miljard euro. De betaalde abonnementen deden het beter dan de advertentieverkoop. Premium bracht 1,6 miljard op, de advertenties deden 317 miljoen.

Spotify eindigde 2019 met 124 miljoen betalende gebruikers, een groei van 29 procent ten opzichte van 2018. Het totale aantal gebruikers kwam uit op 271 miljoen.

De operationele kosten groeiden enorm met 80 procent naar 551 miljoen euro. Toch wist het bedrijf de verliezen te beperken tot 54 miljoen euro, versus 94 miljoen een jaar eerder.

Spotify verwacht voor 2020 348 miljoen maandelijks gebruikers, waarvan 143 miljoen een betaald abonnement nemen.

Spotify maakte vandaag ook bekend dat het The Ringer overneemt, een netwerk voor podcasts onder leiding van omroeper Bill Simons. Spotify heeft 700.000 podcastst in zijn catalogus. Het overnamebedrag is niet bekend.

Ruim de helft van de Nederlanders gebruikt streaming muziekdienst Spotify. Van deze groep maakt 62 procent gebruik van een betaalde variant van Spotify. Spotify is daarmee veruit marktleider, aldus cijfers op basis van het Telecompaper Consumer Insights-panel over het vierde kwartaal van 2019.

Ter vergelijking: 6 procent van de respondenten uit het panel zegt dat zij Deezer gebruiken als streaming muziekdienst. 46 procent van deze gebruikers betaalt er ook voor. Deezer kent dus niet alleen een veel kleinere installed base,

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond