Deel dit artikel
-

Kalme beursgang voor Spotify

Het Zweedse Spotify is vanmiddag in de VS naar de beurs gegaan voor een referentiekoers van tussen 150 en 160 dollar. Maandag stond die koers nog flink lager.

Het gaat echter niet om een reguliere beursgang aan de New York Stock Exchange. Zo worden geen nieuwe aandelen uitgegeven. Via een zogeheten direct listing krijgen bestaande aandeelhouders de kans om hun aandelen via de beurs te verkopen.

Anderhalf uur na de start van de handel was er nog geen transactie, wel zegt marketmaker Citadel dat er veel interesse is.

De Zweden besparen met een direct listing aardig wat kosten, want er hoefden geen banken te worden ingehuurd om de beursgang te begeleiden, maar het is onduidelijk wat dit betekent voor de koers.

Voor oprichter Daniël Ek maakt dat niet uit. Wat hem betreft hoeft de koers op de eerste handelsdag niet in de plus te sluiten. ‘Onthoud dat dinsdag gewoon een nieuwe dag is in het bereiken van onze missie’.

Die missie is een omzet van tussen de 4,9 en 5,3 miljard dollar in 2018, twintig tot dertig keer hoger dan een jaar eerder. In december 2018 wil Spotify maandelijks ruim 200 miljoen gebruikers hebben. Spotify telt momenteel 71 miljoen betalende abonnees en 170 miljoen actieve gebruikers. Zeker 100 miljoen gebruikers moeten straks betalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond