Deel dit artikel
-

Spotify voor klassieke muziek begint wereldwijde uitrol

Primephonic, de Spotify voor klassieke muziek, slaat de vleugels uit. Vanaf maandag opent het Amsterdamse bedrijf vestigingen in New York en Londen.

Oprichter en CEO Thomas Steffens was ooit principal bij The Boston Consulting Group (BCG). Van daaruit adviseerde hij meerdere culturele instellingen en zo ontstond het idee voor een eigen streamingdienst. “De muziekindustrie is gered door diensten als Spotify, de helft van de inkomsten van poplabels komt uit streaming. Dat geldt helaas echter niet voor labels die zijn gespecialiseerd in klassieke muziek”, vertelde Steffens al eens aan Emerce.

Wereldwijd is klassieke muziek goed voor vijf procent van alle muziekconsumptie. Bij streamingdiensten is dat slechts één procent.

Primephonic heeft bewust geen andere inkomsten dan abonnementen. Het duurste abonnement met de hoogste geluidskwaliteit kost zo’n vijftien euro per maand, nog altijd goedkoper dan een nieuwe cd in de winkel. Maar voor acht euro per maand heb je ook een volwaardige stream, zegt Steffens.

De Primephonic app is negen maanden na de lancering in 2018 200.000 keer gedownload.

“Het is altijd ons plan geweest om te beginnen in onze thuismarkt en pas aan een wereldwijde uitrol te beginnen als we daar echt helemaal klaar voor zijn,” zegt Steffens nu.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond