Deel dit artikel
-

Spotify koopt online muziekstudio

Spotify koopt het Zweedse Soundtrap, een site die fungeert als online studio voor muziekmakers. De aankoop heeft de potentie om de muziekwinkel uit te bouwen tot een platform waar consumenten en nu ook producenten terecht kunnen.

De overname werd kort voor het weekend bekendgemaakt zonder nadere financiële details.

Soundtrap is een opgericht in 2012 en haalde sindsdien 8,5 miljoen dollar venture capital op. Het bedrijf exploiteert een website die werkt als een muziekstudio. Het is mogelijk om met anderen op afstand samen te werken aan producties, ook met audio- en videochat.

Gebruikers van de Mac zullen overeenkomsten zien met het programma Garageband. De concurrerende webdienst is gratis te gebruiken maar wie meer dan de basisfuncties wilt, kan uit drie maandabonnementen kiezen.

Behalve productiefuncties kent de site ook een Soundcloud-achtige opslag- en uitgeeffunctie. Daar hangen verder geen bijzondere promotiefuncties, zoals Spotify’s Fan First, aan om creatief werk intensief te promoten en gebruik te analyseren.

Spotify krijgt met de overname iets nieuws in handen: een afdeling die is georiënteerd op het produceren van muziek versus het consumeren waar het mee groot is geworden. Over de plannen met Soundtrap houden de kopers hun mond. Ze zeggen enkel dat de muziekstudio ongewijzigd in zijn huidige vorm actief blijft.

Foto: inakidebilbao(cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond