Deel dit artikel
-

Spotify lanceert download winkel en biedt iPod-synchronisatie

Met een nieuwe update lijkt Spotify een alternatief te willen bieden voor iTunes van Apple. Gebruikers, ook zonder betaald abonnement, kunnen hun Spotify-nummers en –speellijsten onder meer synchroniseren met iPods.

De verschillende iPods kunnen via usb aangesloten worden op een computer, waarna de gebruiker met de desktop-app van Spotify toegang krijgt tot dit apparaat.

De updates worden geleidelijk uitgerold. Is de update binnen, dan wordt via de desktop-applicatie de harde schijf gescand voor MP3’s. Deze worden vervolgens geïmporteerd. Ook speellijsten uit bijvoorbeeld iTunes en Windows Media Player.

Gebruikers zonder een betaald abonnement kunnen hier ook van profiteren. De muziek die is opgeslagen op een computer, kan daarnaast via wifi overgezet worden naar de mobiele apparaten. Dat gaat via de mobiele applicatie, die voorheen enkel beschikbaar was voor betalende leden.

Het lijkt er op dat Spotify hiermee een eigen alternatief voor een standaard muziekspeler wil bieden door deze aanpassingen in de desktop-applicatie. De mobiele applicatie moet deze functie vervullen voor mobiele apparaten.

In een nieuwe downloadwinkel kunnen gebruikers bovendien hun speellijsten kopen door de bijbehorende MP3’s te downloaden. Voor 10 nummers betaalt de gebruiker 9,99 euro. Voor 100 nummers is dat 60 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond