Deel dit artikel
-

Spotify Nederland streamt miljoenen nummers per maand

Om het eerste jaar van bestaan in Nederland te markeren, brengt Spotify enkele cijfers naar buiten. Zo laat het bedrijf weten dat er in dat jaar tijd per maand ‘miljoenen’ nummers worden gestreamd door de Nederlandse gebruikers.

Helemaal in detail treedt Spotify niet. Wel schetst het een beeld van de Nederlandse gebruikers en hun muziekvoorkeur. Zo laat het bedrijf weten dat het in Nederland elke maand tienduizenden nieuwe gebruikers krijgt. Hoeveel daarvan een betaald abonnement hebben, dat wordt niet verteld.

Spotify liet in maart nog weten dat het in Europa een miljoen betalende gebruikers heeft. Ruim twee jaar geleden doorbrak het bedrijf nog de grens van een miljoen gebruikers, waarbij ook de muziekliefhebbers werden meegerekend die gebruik maken van de gratis variant van de dienst.

Spotify kent een gratis abonnement en een betaald abonnement, waarbij bij de laatste de muziek zonder reclame te beluisteren is. De online muziekdienst kende eind vorig jaar in Europa meer dan 10 miljoen gebruikers.

De muzieksite krijgt de nummers van de rechthebbenden en distribueert dit naar de consument. De gratis versie met advertenties en de betaalde advertentieloze versie moeten voor de inkomsten zorgen.

In het jaar dat Spotify in Nederland op de markt is, is De Jeugd van Tegenwoordig de meest opgevraagde artiest geweest. Hoeveel inkomsten deze band heeft ontvangen van Spotify is onbekend.

Deel dit bericht

1 Reactie

Willem

“Over 2000 years worth of music has been played”,

Met een gemiddelde van 4 minuten per song zijn dit dus ongeveer 263 miljoen afgespeelde nummers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond