Deel dit artikel
-

Spotify staat op eenzame hoogte bij smartphonegebruikers

Spotify is met afstand de populairste app voor streaming-muziek in Nederland, zo blijkt uit het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper. De Spotify app staat geïnstalleerd op 33 procent van alle Nederlandse smartphones.

Opmerkelijk is vooral het aantal installaties van de Spotify-app op Apple iPhones. Bijna de helft van alle Nederlandse iPhone gebruikers heeft Spotify op het toestel. Daarmee kent Spotify nog steeds een ruime voorsprong op de Apple Music-app, die een penetratie heeft van vijf procent.

De Spotify-app blijkt ook het meeste gebruikt te worden in vergelijking met de apps van andere streaming-muziekdiensten. Nederlanders geven aan de app gemiddeld 17 dagen per maand te gebruiken. Apple Music wordt gemiddeld 12 dagen per maand gebruikt. 60 procent van alle gebruikers van de Spotify-app geeft aan de app dagelijks te gebruiken, bij de Apple Music-app is dit 25 procent van de gebruikers.

Mannen hebben vaker een streaming muziek-app geïnstalleerd staan op hun smartphone dan vrouwen. Apple Music kent twee keer zo veel mannelijke gebruikers als vrouwelijke.

Gebruikers zijn zeer te spreken over de dienst. De zogenaamde App Promotor Score (APS) van de Spotify-app bedraagt 40. De Apple Music-app kent een APS van 29.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond