Deel dit artikel
-

Spotify verhoogt drempel voor advertentieverkoop

Spotify voert per 1 oktober van dit jaar belangrijke wijzigingen door. Podcasters krijgen te maken met een drempel die bepaalt of ze in aanmerking komen voor het plaatsen van advertenties.

Die drempel wordt bepaald op 1000 unieke Spotify-luisteraars over een periode van 60 dagen, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van de vorige drempel van slechts 100 luisteraars.

Spotify staat verder makers van ‘witte ruis’ niet langer toe om deel te nemen aan zijn Ambassador Ads-programma. Het gaat om opnamen van achtergrondgeluid.

Sommige podcasters hebben met witte ruis maar liefst 18.000 dollar per maand verdiend, doordat Spotify advertenties plaatste en de opbrengsten verdeelde.

White noise podcasters kunnen nog steeds geld verdienen met andere middelen om inkomsten te genereren, zoals betaalde abonnees, luisteraarsondersteuning en zelfs geautomatiseerde advertenties.

Spotify test verder het tonen van songteksten voor Premium-abonnees. Niet betalende abonnees zouden de teksten dan niet meer te zien krijgen. Het is niet duidelijk of het platform hiermee al vergevorderde plannen heeft.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond