Deel dit artikel
-

Spotify-concurrent Simfy lanceert muziekspeler op Facebook

Het van oorsprong Duitse Simfy, een soortgelijk muziekinitiatief als Spotify, biedt Facebook-gebruikers nu de mogelijkheid om hun muziek op het sociale netwerk te beluisteren.

De nummers kunnen ook direct doorgeplaatste worden naar Facebook en gedeeld worden met vrienden.

“Met onze player op Facebook wordt het sociale netwerk multimediaal gezien nog aantrekkelijker”, aldus Simfy-baas Gerrit Schumann. “We zijn verheugd dat we internationaal als eerste een dergelijke interactieve muziekspeler op Facebook aan kunnen bieden.”

De hele muziekdatabase van Simfy, meer dan 8 miljoen nummers, is te beluisteren via Facebook. Gelanceerd in mei 2010, heeft Simfy inmiddels meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers in de drie landen waar het aanwezig is. Ter vergelijking, Spotify heeft in Europa meer dan 1 miljoen betalende gebruikers.

Het gerucht ging eerder dat Spotify met een dienst voor Facebook-gebruikers zou komen, al is hier nog geen tastbaar bewijs voor.

Simfy is actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en wil uitbreiden naar andere Europese landen. Voor de uitbreiding heeft de startup 10 miljoen euro investeringsgeld gereserveerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond