Deel dit artikel
-

Springer digitaliseert volledige archief

De Duitse wetenschappelijke uitgever Springer Science + Business Media zal het volledige archief van 1250 wetenschappelijke publicaties online zetten. Ceo Derk Haank volgt daarmee dezelfde strategie als in zijn vorige functie als ceo van Elsevier Science. Met het digitaliseren is ruim 15 miljoen euro gemoeid.

Haank deed zijn uitlatingen tijdens de Boekenbeurs in Frankfurt, waar hij sprak met persbureau Reuters. Vanaf januari zal het volledige archief, dat terugloopt tot 1886, online zijn te vinden, zo meldde hij. In een van de uitgaven zijn ook artikelen gepubliceerd van Albert Einstein, waarin hij uitleg geeft over de relativiteitstheorie.

Springer is de tweede wetenschappelijke uitgever in Europa, voor Wolters-Kluwer en na Reed Elsevier (Elsevier Science). De strijd tussen het drietal speelt zich met name ook online af, waar Reed Elsevier een voorsprong heeft genomen. ScienceDirect.com staat centraal in de strategie bij Elsevier Science, dat onder Haank stevig investeerde in internet. In juni vorig jaar maakte Haank de overstap naar Springer, de grootste concurrent van Elsevier Science.

Uitgever Springer is in handen van de investeerders Cindven en Candover, die twee onderdelen kochten van Bertelsmann en Kluwer en deze samenvoegden onder de naam Springer. Beide investeerders zullen naar verwachting Springer naar de beurs brengen, een stap die Haank voor 2007 verwacht. Sinds de samenvoeging is er 50 tot 60 miljoen euro op kosten bespaard bij Springer. Maar Haank zegt dat hij ook heeft aangedrongen op investeringen in het bedrijf. Het digitaliseren van het archief zal ruim 15 miljoen euro gaan kosten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond