Deel dit artikel
-

Spryker haalt 106 miljoen euro groeigeld op

De ontwikkelaar van e-commercetechnologie Spryker uit Duitsland heeft 130 miljoen dollar, of 106 miljoen euro, groeigeld opgehaald bij de Amerikaanse investeerder TCV. Zittende aandeelhouders One Peak uit London en Project A Ventures uit Duitsland doen ook mee.

De investering vindt plaats tegen een waardering van vijfhonderd miljoen dollar, zo liet de onderneming gisterenavond weten.

Spryker levert zijn technologie (headless, API-gebaseerd) hoofdzakelijk aan B2B-bedrijven die via internet willen gaan verkopen. In eerste instantie gaat het dan om het online brengen van de voorraden, maar na verloop van tijd kunnen ook de intelligentere wensen, gebaseerd op data-analyses, worden ingevuld. Het werkt voor 150 internationaal opererende klanten. Onder hen: Ricoh, Siemens, Toyota.

Het bedrijf is opgericht in 2014 en zag zijn omzet sindsdien jaarlijks verdubbelen. Er werkt 250 man bij het bedrijf vanuit kantoren in Duitsland, Nederland, de VS, Amerika en Oekraïne.

Met het nieuwe geld wil het bedrijf zijn internationale groeiplannen kunnen uitvoeren. Tien procent van de omzet komt nu uit de VS. Met een Amerikaanse investeerder aan boord zal dat percentage komende jaren vermoedelijk toenemen.

Foto: Fraser Mummery (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond