Deel dit artikel
-

Staking wehkamp voorbij na akkoord vakbond

De stakers van wehkamp zijn akkoord gegaan met een sociaal plan waarin een betere ontslagvergoeding is geregeld voor de 82 mensen die hun baan verliezen bij de reorganisatie van de retailer.

De ontslagvergoeding is voor het stakende personeel verbeterd met een nominale aanvulling per dienstjaar, meldt vakbond FNV. Het eindresultaat dat FNV heeft onderhandeld, betekent een verbetering van 40 tot maximaal 150 procent in vergelijking met het eindbod van wehkamp.

Het boventallig verklaarde personeel krijgt naast de ontslagvergoeding een budget voor scholing en begeleiding naar nieuw werk. Ook een bijdrage voor de kosten van juridisch en financieel advies afgesproken.

FNV-bestuurder en onderhandelaar Mari Martens zegt: ‘Elf dagen hebben de stakers eensgezind het werk neergelegd. De allereerste staking ooit bij wehkamp. Staken vergt moed, want je legt je werk neer en je staat opeens buiten de poort. Door hun volharding ligt er een nu een mooi resultaat.’

FNV kan het niet nalaten wehkamp nog een tik op de vingers te geven. Maandag maakte wehkamp bekend dat ze het afgelopen boekjaar 50 procent meer winst heeft geboekt. De winst steeg naar 24 miljoen euro. Wehkamp vindt dat het bedrijf ‘een succesvolle strategie uitrolde, die zich richtte op meer winstgevende productcategorieën en kostenbesparing’. FNV: ‘Hierdoor verliezen 82 mensen hun baan.’

Foto FNV

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond