Deel dit artikel
-

Stakingen bij Amazon Duitsland tijdens Prime Day

De Duitse vakbond Verdi grijpt Prime Day aan voor een zoveelste staking onder de noemer ‘Geen korting op onze inkomens’. Op zeven locaties wordt maandag het werk neergelegd.

Het gaat om de distributiecentra in Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz en Bad Hersfeld. In totaal zouden 13.000 medewerkers het werk kunnen neerleggen.

Meestal meldt Amazon dat de stakingen weinig impact hebben op de verzendingen, maar Prime Day is doorgaans een van de drukste momenten van het jaar en ook bestellingen vanuit Nederland zouden in principe vertraagd kunnen worden. Amazon ontwijkt de druk van de vakbond steeds door werk uit Duitsland over te hevelen naar bijvoorbeeld Tsjechië, Polen of Luxemburg.

Sinds 2013 klaagt Verdi over slechte arbeidsomstandigheden en te lage lonen, maar Amazon komt niet echt in beweging.

Foto Amazon

Deel dit bericht

3 Reacties

Ad

Binnenkort ook hier in Nederland. Allemaal lekker als slaaf voor Jeff werken! Joepie!!!!

Newton

Tja, ondanks alle diverse redelijk zware misstanden van de laatste jaren [!] die de Amazon medewerkers moeten ondergaan schijnt dit allemaal maar gewoon te kunnen en de berichtgeving is maar matig op dit gebied.
Wil men Jeff B. en consorten niet tegen het hoofd stoten / vuur aan de schenen leggen of zo iets uit commerciële overwegingen??
Waardeloos bedrijf in ieder geval, nooit wat bij bestellen!

Ad

De zeer slechte behandeling van de amazon medewerkers is een punt, het tweede punt, en in mijn optiek is dit een behoorlijk punt, is dat amazon een Amerikaans bedrijf is wat opereert in andere landen. Het zal allemaal wel volgens de wet gaan maar het is in zekere zin toch wel een behoorlijke invloed van buitenaf. Een zaak beginnen in de USA voor nonUS bedrijf is dan weer super lastig; zeker nu met Trump en zn waanideeen.

Derde punt is dat J Bezos alles en iedereen ziet als “dataobjext” en niet als mens.

Van mij mogen ze wegblijven iniedergeval!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond