Deel dit artikel
-

Stakingen Amazon Duitsland worden grimmiger

De Duitse vakbond Verdi dreigt met langere stakingen bij Amazon. De online retailer weigert te onderhandelen over hoger loon. Verdi wil daarom de druk opvoeren met een tweedaagse werkonderbreking. Vanochtend is de eerste van de langere stakingen begonnen.

Het gaat wederom om de distributiecentra in Bad Hersfeld en Leipzig. Bij die laatste legden vanochtend ten minste 250 werknemers het werk  neer. Hoeveel werknemers deelnemen aan de tweedaagse staking in Bad Hersfeld is nog niet duidelijk. Volgens vakbond Verdi sluiten zich steeds meer werknemers aan.

Begin juni werden op beide locaties ook al het werk neergelegd door volgens de vakbond zelf duizend, maar volgens Amazon 850 werknemers. In totaal heeft Amazon negenduizend werknemers in acht distributiecentra. In Bad Hersfeld werken alleen al 3300 mensen.

Het personeel krijgt nu betaald als logistiek medewerker, terwijl ze zichzelf zien als personeel bij een bedrijf dat op afstand verkoopt. Dat moet een hoger loon, vakantiegeld en toeslagen opleveren voor overwerk, ook als dat voor twaalf uur ‘s avonds is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond