Deel dit artikel
-

Starbucks begint mobiel bestellen en betalen

Klanten van Starbucks in Amerika kunnen binnenkort de koffiewinkel inlopen, hun warme kop koffie pakken en direct de winkel weer verlaten. Een opmerkelijk gezicht voor omstanders, maar van diefstal is geen sprake.

Starbucks begint namelijk met de uitrol van een nieuw bestel- en betaalsysteem dat het financiële en logistieke deel van de transactie uit elkaar trekt. Klanten kunnen op hun mobiel, waar ze zich ook in de buurt bevinden, een koffie bestellen én tegelijk betalen. Op een later moment die dag halen ze de koffie op het afgesproken moment op en verlaten de zaak weer.

Tegen het einde van dit jaar zullen de koffiewinkels in de omgeving van Portland dit systeem als eerste in gebruik nemen. In de loop van 2015 zullen de andere twaalfduizend zaken van de benodigde technologie en training worden voorzien.

Om mobiel betalen, wat al langer bestaat bij Starbucks, verder te promoten houdt het dertig jaar oude bedrijf een speciale actie. Klanten die met hun mobiel betalen of betalen met hun Starkbucks Card, maken kans om een leven lang gratis te mogen eten en drinken bij het bedrijf.

Volgens CNN wordt vijftien procent van de aankopen bij de keten al via de mobiele telefoon betaald. Mobiel bestellen lijkt dan een logische uitbreiding.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Esparta Palma (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond