Deel dit artikel
-

Starbucks stopt miljoenen in betaalbedrijf Square

Koffieketen Starbucks investeert 25 miljoen dollar in het Amerikaanse betaalbedrijf Square van Twitter-oprichter Jack Dorsey. CEO Howard Schultz krijgt een zetel in de Raad van Bestuur.

Dat hebben beide bedrijven gisteravond bekendgemaakt. Eerder gingen er geruchten dat Starbucks Square voor vier miljard dollar wilde overnemen.

Met de overname wil Starbucks mobiele betalingen in Starbucks gaan realiseren. Er bestaan al iPhone- en Android-apps waarmee koffie aan de kassa kan worden besteld, maar die werken nog met barcodes.

Square levert een kleine kaartlezer waarin een bankkaart kan worden gestoken. Ook heeft het software waarmee een iPad een kassa wordt. Klanten kunnen echter ook gewoon met een app betalen.

Over enkele maanden kunnen klanten met de mobiele app van Square reeds betalen in 7.000 Amerikaanse vestigingen van de keten. Het bedrijf gaat verder ook alle Amerikaanse kaarttransacties verzorgen.

De deal is een belangrijke opsteker voor  Square, want dat bedrijf moet zich nog volop bewijzen. Het faciliteert al zo’n vier miljard dollar aan mobiele betalingen via de app ‘Pay with Square’.

Later dit jaar gaat Square ook de internationale markt op. De internationale divisie zal worden geleid door Alyssa Cutright van PayPal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond