Deel dit artikel
-

Starlink opent Duits filiaal

De internetprovider van raketbedrijf SpaceX, Starlink genaamd, krijgt volgend jaar een Duits dochterbedrijf. Het moet nog blijken of dat enkel op de lokale markt gaat werken of ook de omringende landen.

Daartoe heeft SpaceX de b.v. Starlink Germany GmbH opgericht. Dat bedrijf gaat internettoegang en daarbij relevant toebehoren verkopen of verhuren. Concreet betekent dat in elk geval de UFO-vormige antenne die het breedbandsignaal uit de ruimte moet ontvangen.

SpaceX heeft ondertussen ruim negenhonderd kleine satellieten in een baan om de aarde gebracht. Die gaan in eerste instantie een netwerk vormen van vijftienhonderd satellieten. Het heeft toestemming van de FCC voor frequentieruimte voor twaalfduizend satellieten en heeft een aanvraag bij telecomunie ITU lopen voor in totaal 33.000 satellieten.

Drie weken geleden ging het meest recente blok van zestig satellieten de ruimte in:

Starlink moet breedbandinternet aanbieden op plekken daar dat nu niet is. In eerste instantie wordt het commercieel aangeboden in de VS en Canada. Dat zal nog voor het einde van het jaar zijn. In de loop van 2021 is Europa aan de beurt.

Unboxing van de ontvanger:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

(Bekijk op Youtube)
Foto: SpaceX (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond