Deel dit artikel
-

Starlink ‘profiteert’ van oorlog Oekraïne

Provider van breedband internet Starlink ondervindt onverwacht profijt van de oorlog in Oekraïne. Het blijkt een uitstekende situatie om de interne systemen te testen.

Het dochterbedrijf van SpaceX heeft zijn satellieten zo gepositioneerd dat het grootste deel van Oekraïne internetdekking uit de lucht heeft. Het punt is wel: Rusland weet dat ook en verstoort de signalen.

Als reactie hierop wendde topman Elon Musk zich tot zijn favoriete communicatiemiddel Twitter om een tijdelijke strategiewijziging te melden. ‘Nieuwe prioriteit SpaceX: cyberdefense en verhelpen van signaalverstoring’.

Als reactie hierop is een onbekend deel van het SpaceX-team op de klus gezet. Zij monitoren de verstoringspogingen en als reactie daarop herschrijven zij hun software. Met een druk op de knop wordt die geïnstalleerd op de Starlink-ontvangers.

Musk kan niet klagen, want de onverwachte bijvangst blijkt bijzonder nuttig:

QA staat voor quality assurance. Dat is jargon voor het proces van vinden en voorkomen van fouten in systemen en producten. Starlink krijgt de eerste golf misbruikers en hackers al over zich heen en kan zich daar voor de toekomst nu tegen wapenen.

Afgelopen twee weken lanceerde SpaceX drie keer enkele tientallen Starlink-satellieten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond