Deel dit artikel
-

Starlink tuigt Europese helpdesk op

De provider van breedbandinternet uit de ruimte Starlink bouwt aan een Europese helpdesk voor consumenten.

Het bedrijf heeft daartoe meerdere vacatures uitgezet voor nieuwe tweetalige medewerkers. Starlink is op zoek naar mensen in vijf talen: Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Grieks. Dat geeft direct een indicatie van het gebied waar het bedrijf zijn eerste commerciële operaties wil beginnen.

Omdat het de internetprovider Starlink een dochter is van ruimtevaartbedrijf SpaceX komen alleen Amerikaanse staatsburgers in aanmerking voor de banen. Buitenlanders mogen vanwege eventueel diefstal gevaar niet met de in Amerika ontwikkelde technologie werken.

Het gaat overigens banen in de nachtelijke uren, tussen twee uur ’s middags en half elf ’s avonds in Europa.

Het is niet bekend wanneer Starlink breedbandinternet in Europa wil gaan aanbieden, maar het bedrijf werkt snel. Het kan een kwestie van weken zijn voordat de eerste schotelantennes worden afgeleverd. Klanten zijn typisch huishoudens en ondernemingen die via hun telefoon- of kabelbedrijf geen snel internet kunnen ontvangen.

Sinds kort kunnen ook niet-Amerikanen zich via de site van de provider aanmelden als belangstellend. Hen wordt wel gevraagd een voorschot van honderd dollar te betalen.

De provider heeft nu iets meer dan duizend satellieten in een baan om de aarde. In de eerste fase streeft het uiteindelijk naar een netwerk met een kleine 1.500 ruimtenodes. SpaceX-raketten lanceren per keer zo’n zestig satellieten.

Foto: Steve Jurvetson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond