Deel dit artikel
-

Starlink verlaagt maandabonnement tot 50 euro

Breedbandprovider Starlink verlaagt zijn abonnementsprijs tot 50 euro per maand en is met die tariefstelling concurrerend met de Nederlandse internetaanbieders.

Nederlandse gebruikers betalen nu vijftien euro minder dan voorheen, bemerkte NU.nl. Daarvoor krijgen ze een onbeperkte hoeveel dataverkeer tegen 100 à 200 megabit per seconde. Dat is meer dan acceptabel voor reguliere toepassingen.

Anders dan reguliere internetaanbieders in Nederland verkoopt Starlink geen televisie of telefonie bovenop zijn breedbandlijn.

Starlink is de internetprovider van SpaceX. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de provider geen datanetwerk onder de grond liggen, maar in de ruimte. Het bedrijf richt zich primair op gebruikers in rurale gebieden, plekken waar amper of geen breedband wordt geleverd door andere commerciële partijen. Dat kan in beboste gebiede zijn, woestijnen, hoog in de bergen, op zee en in de lucht.

Starlink is eind vorig jaar begonnen met de bouw van infrastructuur voor mobiele telefoons. Aardlingen gaan hierdoor bellen, sms’en en internetten in de verst afgelegen gebieden ter wereld met hun reguliere mobiel.

Bovendien zoekt het telecombedrijf aansluiting tot de internationale telecomwereld. Het wil zijn breedbandsatellieten bereik aanbieden op de blinde vlekken in de dekkingskaarten van mobiele aanbieders.

Foto: Daniel Oberhaus (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond