Deel dit artikel
-

Starlink voorbij 400.000 abonnees wereldwijd

Breedbandprovider Starlink sluit maandelijks vele tienduizenden nieuwe abonnees aan die een internetverbinding vanuit de ruimte willen. De teller ging onlangs over de vierhonderdduizend heen.

De ontwikkeling is indrukwekkend, omdat het dochterbedrijf van SpaceX afgelopen maart nog 250.000 particuliere en zakelijke klanten had. Zonder enige promotiecampagne weten belangstellenden kennelijk zonder enige moeite de weg naar de internetprovider te vinden. Veel alternatieven zijn er ook niet voor wie in afgelegen gebieden stabiele snelheden van 100+ Mbps zoekt.

Onlangs diende Starlink een document in bij toezichthouder SEC waar dit getal in naar voren komt.

Er circuleren nu ruim 2.200 satellieten in een baan om de aarde die internet omlaag stralen. De commerciële dienstverlening is beschikbaar in 36 landen. Om de zoveel weken worden er nieuwe landen aan de lijst toegevoegd.

SpaceX heeft toestemming om tot 12.000 satellieten in een baan om te aarde te brengen. Chinese onderzoekers uitten onlangs hun zorgen hierover. Het Starlink-netwerk zou de Amerikanen een concurrerend voordeel geven. De vorsers stellen daarom dat China manieren en middelen moeten ontwikkelen om het satellietnetwerk te ontwrichten. Het ziet er echter naar uit, dat SpaceX sneller satellieten kan lanceren dan China fysiek vleugellam kan maken.

In Nederland is het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) klant bij Starlink.

Foto: James McCloskey (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond