Deel dit artikel
-

Starred en Talenthub gaan verder als Starred.com

Na de fusie in september 2023 kondigen Starred en Talenthub nu aan dat ze verder gaan als Starred.com. “We gaan het LinkedIn en Indeed moeilijk maken”, zegt Lars van Wieren.

Eigenlijk was het de bedoeling dat het fusiebedrijf Talenthub zou gaan heten. Voortschrijdend inzicht liet dat idee echter kantelen. “Starred.com is een domein met veel autoriteit, het is een geladen merk en het straalt een vorm van succes uit. Het paste gewoon beter”, legt ondernemer Van Wieren uit.

Het Nederlands-Deense bedrijf ontwikkelt zich vanwege de fusie tot een vrij uniek platform op de arbeidsmarkt. De basis ligt in het feit dat kandidaten (sollicitanten) en bedrijven elkaar eerlijke feedback geven over het proces dat ze samen doorliepen.

CEO Daniel Birkholm zegt: “We zien onszelf niet als een zoveelste vacaturebank, omdat we niet geloven dat traditionele vacaturesites zullen overleven. Via ons klantenbestand zijn we al zo goed verbonden met miljoenen wervingsprocessen wereldwijd. Ons doel is dus om deze datapunten te gebruiken om hoogwaardige matches tussen kandidaten en bedrijven te bewerkstelligen.”

Van Wieren: “Er gaan tientallen miljoenen kandidaten door ons systeem. Dat zijn meestal afgewezen kandidaten. De zilveren medailles van topbedrijven. Ál die mensen zijn al gescreend door die bedrijven. Het is zonde als ze opnieuw door een heel wervingsproces moeten. Wij weten al wat bedrijven van die mensen vinden en kennen hun cv’s. Wij gaan matches maken met AI: lezen de vacature en doen dan suggestie voor nieuwe baan.”

Naast matching geeft het vernieuwde platform aan beide partijen aan de tafel inzicht over op welk punt ze in het proces zitten. Naast tracking, helpen ze kandidaten ook zich voorbereiden op interviews. Een AI gaat vragen tonen die de kandidaten kunnen verwachten. Deze kan ook tips geven over onderwerpen die ze verder kunnen uitdiepen tijdens een gesprek.

Van Wieren: “Ik hoop dat het gaat lukken om het hiermee LinkedIn en Indeed lastiger te maken”.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond