Deel dit artikel
-

Start bouw nieuw sorteercentrum DHL Parcel in Amsterdam

Met het planten van rode zuilbeuk is dinsdag de start gevierd van de bouw van het nieuwe sorteercentrum voor pakketten van DHL Parcel aan de Kaapstadweg 25 in Amsterdam. Het sorteercentrum wordt over een jaar geopend.

Het nieuwe sorteercentrum wordt gebouwd door Aan de Stegge Twello. Met de bouw en inrichting is een investering gemoeid van ruim 35 miljoen euro.

Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige DHL terminal op hetzelfde bedrijventerrein. Rond de vestiging in Amsterdam zijn meer dan 600 medewerkers betrokken bij de aan- en afvoer en bezorging van pakketten.

In het sorteercentrum wordt de capaciteit uitgebreid waardoor er meer en beter gesorteerd kan worden. Vanderlande Industries, internationaal bekend om zijn logistieke procesautomatisering, gaat de sorteerinstallatie leveren die een capaciteit heeft van 12.500 pakketten per uur.

Duurzaamheid is het uitgangspunt voor alle aspecten in bouw en exploitatie van het pand. Herkomst en hergebruik van bouwmaterialen, energiezuinigheid, aandacht voor omgeving en werkplekbeleving van medewerkers; bij alles is duurzaamheid de norm.

Het pand op de Kaapstadweg gaat voor 80 procent zelf voorzien in zijn elektriciteit door de installatie van 3.800 zonnepanelen. Daarmee wordt onder meer de energiezuinige led-verlichting van stroom voorzien en worden de elektrische bestelwagens opgeladen, de zogenaamde DHL StreetScooters. De resterende elektriciteit die benodigd is, wordt betrokken van de grote windturbines die praktisch naast het pand staan. Zon en wind uit de omgeving dus.

De afgelopen twee jaar is er voor 30 miljoen euro door DHL geïnvesteerd in nieuwbouw en de komende drie jaar zal dat bedrag de 60 miljoen euro overschrijden. Naast investeringen in fysieke locaties zoals de DHL-punten waar consumenten terecht kunnen, vindt er uitbreiding plaats van de vloot, verzendservices en IT-innovaties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond