Deel dit artikel
-

Start it @KBC breidt eindelijk uit naar Wallonië

Start it @KBC opent zijn eerste vestiging in Wallonië: Start it @CBC. De accelerator met het grootste start-up ecosysteem in België neemt zijn intrek in La Grand Poste, het digitale en creatieve hart van Luik.

Start it @CBC wil het Waalse ecosysteem van start-ups en scale-ups versterken, en ‘bruggen bouwen’ met de netwerken in Vlaanderen, Brussel en het buitenland. Twintig start-ups beginnen de komende maanden aan een intensief groeitraject van een jaar.

Accelerator Start it @KBC ondersteunde sinds 2014 al meer dan 1200 innovatieve start-ups. Die kunnen – volledig kostenloos – rekenen op een werkplek, ze worden begeleid door ervaren mentoren en maken deel uit van een internationaal ecosysteem.

De accelerator heeft niet alleen hubs in Brussel en Vlaanderen (Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt en Kortrijk), maar ook in Praag (Tsjechië), Boedapest en Györ (Hongarije). Naast uitvalsbasissen in Londen en New York maakt de accelerator ook deel uit van het Global Accelerator Network (GAN), dat wereldwijd start-ups en scale-ups helpt bij hun internationale expansie.

Start it @CBC is een nauwe samenwerking tussen CBC (de Franstalige dochtermaatschappij van KBC), Groupe Sowalfin, Noshaq, Eklo, LeanSquare en La Grand Poste. De verschillende partners koesteren grote ambities voor de start-up accelerator.

De eerste zes start-ups en scale-ups beginnen nog deze maand aan hun intensieve traject van een jaar. Eerst volgen ze drie maanden lang een acceleratorprogramma, een stoomcursus ondernemerschap.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond