Deel dit artikel
-

Eén startloket voor alle tech-startups in de Brainportregio

Eindhoven University of Technology, Brainport Development, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Fontys Hogescholen en Summa College bundelen hun krachten voor de ondersteuning van techstarters in een nieuw supportcenter: The Gate.

Het doel is om nog meer ondernemende onderzoekers en studenten en andere techstarters in de regio te helpen. Op 18 januari tekenden de partijen hiervoor een memorandum of understanding (MoU), in het bijzijn van burgemeester John Jorritsma en gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen.

In de MoU staat dat de TU/e haar afdeling business development inbrengt in The Gate. Dat wordt aangevuld met specialisten van de BOM en Brainport Development, dat ook nog een communicatiebudget van bijna 400.000 euro inbrengt. Daarnaast draagt de BOM bij via een nieuw revolverend fonds van minstens 500.000 euro. Dit is voor het verstrekken van financiering aan ondernemingen in de eerste startfase, wanneer commerciële investeerders nog niet instappen vanwege het hoge risicoprofiel.

Fontys en Summa zorgen beide voor aansluiting bij hun eigen Centrum voor Ondernemerschap, en Fontys stelt deskundige studentcapaciteit ter beschikking aan de tech-starters.

The Gate wordt gehuisvest in ‘startup hub’ Alpha op de TU/e-campus. In dit gebouw biedt Twice ook bedrijfsruimte aan voor startups.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond