Deel dit artikel
-

Start-up Convious opent R&D-lab in Vilnius

De Nederlandse start-up Convious heeft 3,6 miljoen euro venturecapital opgehaald en gaat een ontwikkelcentrum in Vilnius, Litouwen.

Het bedrijf uit Amsterdam heeft het nieuwe kapitaal opgehaald onder leiding van huidige investeerder Capital Mills. Met het nieuwe werkkapitaal wil de onderneming haar technisch platform versneld doorontwikkelen. De opening van een dependance in Litouwen hangt daar direct mee samen.

In de Baltische staat is een ‘vaste pijplijn van IT-afgestudeerden’ waar de Nederlanders gebruik van willen maken. In West-Europa is het vinden van de juiste mensen lastiger. Directeur en mede-oprichter Camiel Kraan van Convious denkt dat er eind dit jaar dertig man werkt op het nieuwe kantoor.

De start-up bouwt een A.I.-aangedreven platform voor de leisure- en hospitalityindustrie waarmee het dynamische prijzen levert voor attracties. Simpel gezegd: als er weinig toeristische interesse is voor een attractie dan gaan de prijzen omlaag, is er veel interesse dan gaan de prijzen omhoog. En dat bijna real-time.

Foto: twin-loc.fr (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond