Deel dit artikel
-

Start-up Dyme zonder Dragons Den naar 100.000 gebruikers

Het bedrijf achter de slimme bespaarapp Dyme koerst op maandelijks honderdduizend actieve gebruikers eind 2020. Aan het begin van de zomer begint het zijn eerste buitenlandse proef.

In juli houdt Dyme een kleine proef in het Verenigd Koninkrijk om de response van de lokale markt daar te testen. De ervaringen worden gebruikt om daarna op te schalen en daarop volgend ook in andere landen de bespaarapp uit te brengen.

De expansieplannen financieren de ondernemers zelf, ondanks het aanbod van 750.000 euro van investeerder Pieter Schoen. Schoen, eerder oprichter van Sloop de Crisis, deed Dyme tijdens tv-programma Dragons Den een aanbod om 50,1 procent van de aandelen. Daarmee zouden Joran Iedema, David Knap, Wouter Florijn en David Schogt in feite hun bedrijf helemaal verkopen. Het is niet duidelijk wat dat doet met het bereik van hun PSD2-licentie.

Dyme is een app die, na een eenmalige koppeling met de bankrekeningen van zijn gebruiker, inkomsten en uitgaven analyseert.

In het begin bracht de app vaste uitgaven van de gebruiker in kaart. Zaken als abonnementen op Netflix, Spotify, telecom, verzekeringen of sportschool. Dyme analyseert of, hoe en bij wie het goedkoper kan en verzorgt ook de overstap. Daar krijgt het een commissie. De gebruiker kan ook abonnementen laten stopzetten. Voor die handeling betalen ze dan een eenmalige vergoeding.

Iedema vertelt tegen Emerce waarom mensen zijn app ook na de eerste kennismaking blijven gebruiken: “Ze willen een constant gevoel van controle houden over hun financiën. Daarom zijn we de transacties gaan categoriseren. Je ziet hoeveel je uitgeeft aan uitgaan, kleding, boodschappen, et cetera. Als je bestedingspijl veel hoger dan normaal ligt, geven we een seintje.”

Tijdens de tv-opnames van Dragons Den (bekijk item vanaf 31:00) sprak Joran Iedema over een omzet van zestigduizend euro op jaarbasis. Momenteel zet Dyme dat bedrijf al bijna om op maandbasis.

In juni 2019 ontving Dyme al een investering van driehonderdduizend euro van Peak Capital.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond