Start-up helpt dynamische programmatic video-ads bouwen

Een nieuw bedrijf uit Amsterdam ontwikkelde een platform om ‘gepersonaliseerde’ online videocommercials te maken voor programmatic exchanges. Iedere dag genereert We Adapt makkelijk honderden verschillende videocommercials per klant.

Nu ongeveer de helft van alle displayruimte op programmatic exchanges wordt verhandeld, is het tijd dat niet enkel de plaatsing van een reclame dynamisch gaat maar dat ook de inhoud van de boodschap dynamisch wordt gegeneerd. Pas dan kan online reclame, en later ook tv-reclame, als ‘persoonlijk’ worden ervaren.

Er is wereldwijd slechts een handjevol bedrijven dat dynamisch video’s kan genereren. Aangezien Nederland een programmatic voorloper is, is het niet verwonderlijk dat hier ook in dit specialisme een start-up de kop opsteekt. 


Oprichter Maarten Boon van We Adapt: “Het effectief inzetten van online video vereist een nieuwe manier van werken. De inzet van één commercial volstaat niet meer. De inhoud en de verschijningsvorm worden bepaald door een reeks van variabelen: de positie binnen de customer journey, het specifieke touchpoint of de positie binnen een sequentiële verhaallijn.”

Zijn bedrijf ontwikkelde een cloudgebaseerd platform dat daarvoor zorgt. Adverteerders of hun mediabureaus ontwerpen nu templates die, aan de hand van beschikbare profieldata, worden gevuld met content.

“KLM bijvoorbeeld doet al aan dynamische retargeting met banners. Met onze technologie kan dat nu ook met video. Wij genereren twee keer per dag honderden video-updates voor hen. Onze kracht”, zegt Boon “zit erin dat we alles in de video kunnen aanpassen: de shots, het aantal lagen, de tekst et cetera.”

De casus van KLM draaide om performance, conversies genereren. ING wil juist zijn bestaande klanten activeren. “Eén verhaal meerdere keren vertellen aan veel verschillende groepen.”

Boon hoopt op termijn ook een ‘sequentieel verhaal’ te kunnen vertellen. Dat houdt in dat een internetter op site A deel 1 van een verhaallijn ziet, op site B deel 2 en op site C deel 3 van de videoreeks.

We Adapt heeft een integratie met Relay42 en komt deze zomer met een Facebookintegratie. Klanten kunnen dan vanuit We Adapt gepersonaliseerde videocommercials genereren voor en beheren op Facebook. Boon denkt met deze integratie een breed publiek van minder grote adverteerders aan te spreken. “De grote partijen hebben een eigen DMP of installeren die nu.”

De start-up werkt met geld van een aantal angel investors, mensen uit de mediawereld. Het verdient geld met de verkoop van gebruikslicenties. Concurrentie ziet Boon met name in de hoek van bedrijven met eigen CRM-data die reclame maken op owned media. “Wij hebben integraties met DSP’s en DMP’s en zitten in paid media.”

Foto: dragan (cc)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug