Deel dit artikel
-

Startup laat consument jong gebruikte auto’s online kopen met iDEAL

Start-up Bynco claimt de eerste speler in Nederland te zijn die de verkoop van occasions geheel online mogelijk maakt. Via de site zijn tweedehands auto’s uit te zoeken, die meteen met iDEAL betaald kunnen worden.

Bynco (Buy Your Next Car Online) is een initiatief van AutoBinck Group en richt zich op de online verkoop van jong gebruikte auto’s.

In de markt van gebruikte auto’s is in ons land al decennia lang weinig tot niets gebeurd op het gebied van innovatie, zegt Jeroen Veldman, general manager van het Haagse bedrijf.

De site wil met name een einde maken aan het ondoorzichtige koopproces van tweedehands auto’s, Dat betekent dat online kopers compleet inzicht krijgen in de staat van de auto, inclusief gebruikssporen. Niet alleen ieder krasje in de lak, maar zelfs de geur in de auto is gedocumenteerd. Naast de pluspunten staan ook de minpunten bij het autotype beschreven. Alle auto’s zijn technisch gekeurd door specialisten van DEKRA. Het onderzoeksrapport is standaard te downloaden bij iedere aangeboden auto.

In plaats van de korte proefrit bij de dealer, krijgt de koper de auto 14 dagen op proef. Bij veel dealers zitten er volgens Veldman addertjes onder het gras. Rijklaarmaakkosten, afleverkosten, garantiekosten komen vaak bovenop de bij klanten bekende vraagprijs.

Kopers rekenen af met iDEAL en krijgen de auto nog dezelfde week thuisbezorgd. Omdat het bij een auto om grote bedragen gaat, werkt Bynco met een onafhankelijke derdengeldenrekening.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

6 Reacties

Wim

Waarom niet? Als de automatisering goed geregeld is…
Maar hoe zit het als eens wat hebt? Of de auto heeft een beurt nodig? Kan je dan naar een garage in de buurt of moet je eerst 80km rijden?

David

Lef hebben ze, daar moet je altijd respect voor hebben. Maar wat ze willen is een gedragsverandering, en dat is niet de makkelijkste weg. Een auto haal je nog steeds bij een tweedehands autoboer, die wil je voelen, ruiken en tjsa hoe je gaat betalen zie je dan wel. Hoe dan ook, ik hoop op een succes voor die gasten, maar de meerwaarde zie ik niet 1-2-3.

Hans banus - Greven Bedrijfswagens

Jammergenieg blijken hun resaearchkwaliteiten niet van hoog niveau. Al meer dan 2 jaar is het bij Auto Greven mogelijk om geheel online een auto te kopen, zowel met iDeal als met Bitcoin. De auto’s worden ook geheel gratis de volgende dag (binnen 24 uur) voor de deur afgeleverd. Leuke pr dit artikel maar de kudo’s voor als eerste geheel online auto’s verkopen (in NL) gaat toch echt naar Auto Greven

piet

Leuk en aardig zon tweedehands barrel online aanschaffen. Maar wat schiet je er mee op. Als je 1 keer in de 3-5 jaar een andere auto haalt dan rij je toch ff naar een dealert toe. FF raggen in die bak, halve liter koffie in je lode pijp en je hebt het weekend weer omgedrukt. Dat wil je toch niet missen.

Jacques Peters

Gaan mensen hier gebruik van maken……???? Tja….

Frans Bromet interviewde in 1998 verschillende mensen over het nut van een mobiele telefoon.
zie https://www.youtube.com/watch?v=TNwhIHqM60g

Of deze. Telefoon van de toekomst, Wondere Wereld 1985
zie https://www.youtube.com/watch?v=01A6gx7UZ4o

Carlo - GIJS Automotive

Nieuw concept?
Sorry, dit artikel is zo overgenomen van de PR van Autobinck.
Er zijn in Nederland al diverse autobedrijven die volledig online werken.
Er is momenteel juist weer behoefte aan minder online, zeker als het zaken betreft die voor lange tijd aangekocht worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond