Deel dit artikel
-

Start-up maakt slimme software voor video croppen

De start-up Crop.video uit Delft belooft een probleem op te lossen waar talloze socialmedia- en contentmanagers en reclamenetwerken dagelijks mee kampen: met een druk op de knop kan het verticale video maken van horizontaal beeld en andersom.

De webgebaseerde tool werd gisteren gelanceerd tijdens Emerce’ Digital Marketing Live! in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Sjoerd Bleumink, die tien jaar als video-editor werkte bij SBS Broadcasting, licht toe: “Het is een enorme klus om met bestaande tools geautomatiseerd het kader te veranderen van horizontaal naar verticaal, of andersom. En juist nu is er veel vraag naar middelen om materiaal dat voor tv is geschoten geschikt te maken voor social kanalen, die overwegend verticaal worden geconsumeerd.”

Crop.video bevat gezichtsherkenning. Zo zal het gezicht van de hoofdpersoon nooit buiten beeld vallen wanneer een video wordt gecropt.

Bleumink richtte het bedrijf op met Bart Römgens. Steven Jongeneel is ook bij het initiatief betrokken als investeerder en hij zet zijn zakelijke netwerk in om de start-up van relevante ingangen te voorzien.

De basisversie van de digitale omvormer is gratis te gebruiken, zij het met een paar beperkingen. De twee betaalde versies biedt meer mogelijkheden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Willem

Deze mogelijkheden zitten eigenlijk nu al in de toolbox van Adobe PP AE. En met een geïmporteerde voorinstellling uit India is het met één klik klaar.
Om hier dan een bedrijf voor te starten en als nieuws te presenteren gaat mij wat ver.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond