Deel dit artikel
-

Startupbootcamp opent programma E- en M-commerce

Accelerator Startupbootcamp heeft naar eigen zeggen een wereldprimeur met de opening van het programma E- en M-commerce. Startende ondernemers kunnen zich tot augustus melden.

“Het programma duurt drie jaar en per jaar kunnen tien bedrijven deelnemen”, legt manager Jonas de Groot uit. Twee weken geleden gingen de deuren al open. “Een soft launch.” De inschrijvingstermijn eindigt in augustus.”

De Groot verwacht tussen de drie- en vijfhonderd aanmeldingen uit binnen- en vooral buitenland te ontvangen. Daarvan zal uiteindelijk zo’n tien procent kunnen instappen in de snelkookpan voor startende techondernemers. Bij Startupbootcamp krijgen zij kantoorruimte, vijftienduizend euro startkapitaal en een intensief programma met workshops. Die worden gegeven door honderdvijftig experts op het gebied van mobiel, e-commerce en retail.

Het programma richt zich op alle technische zaken die een winkelier in de online omgeving nodigt heeft. Dat varieert van thema’s als mobiel betalen en contactloze interacties (iBeacon) tot reclame- en marketingtechnologie, logistiek en beveiliging.

Partners zijn Rabobank, Sundio Group, International Card Services, CM, Vodafone, Certa Legal en PwC.

De Groot vertrok afgelopen najaar, na een dienstverband van zeventien jaar, bij de Nederlandse reisgigant Sundio Group uit Rotterdam. “Nu ben ik een soort ondernemer binnen een organisatie. Heel anders en erg uitdagend.”

Foto: Jared Tarbell (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond