Deel dit artikel
-

StartupDelta krijgt netwerk internationale ambassadeurs

Een groep van zo’n twintig toppers uit de internationale financiële en zakenwereld gaat actief netwerken StartupDelta. Met dat initiatief is Neelie Kroes Nederland op de kaart aan het zetten als internationale hotspot voor startende technologiebedrijven.

Het Financieele Dagblad bericht vandaag over de aanstelling van de zogeheten ‘International Circle of Influencers’. De groep, ongeveer twintig man groot, komt 8 juni voor het eerst bijeen in het Catshuis in Den Haag, de ambtswoning van de minister-president.

Op de ledenlijst staan mensen als Ron Mobed, Feike Sijbesma en Peter Wennink. Zij zijn de topmannen van respectievelijk Elsevier, DSM en ASML. Net als Pieter van der Does, Werner Vogels, Robert Verwaayen en Paddy Cosgrave zullen zij hun kennis en netwerk inzetten om starters en groeiers vooruit te helpen. Ook de burgermeesters van Amsterdam en Eindhoven behoren tot de kring van invloed.

Achter de schermen wordt ook getimmerd een tweede netwerk dat zich aan actieprogramma StartupDelta moet verbinden. De groep ‘bright young people’ moet de beeldvorming en gedachten van de organisatie prikkelen.

Foto: centralasian (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond