Deel dit artikel
-

Startupfabriek The Factory komt naar Nederland

Startup fabriek The Factory, gefinancierd door Google en Hardware.co, vestigt zich in Nederland. Dat heeft Neelie Kroes namens StartupDelta bekendgemaakt. Vorige week heeft Kroes daarover in Berlijn een toezegging gekregen.

The Factory aan de Bernauer Strasse in Berlijn is een voormalige brouwerij vanwaar 23 bedrijven waaronder Zendesk, Soundcloud en 6Wunderkinder opereren. Er zijn vijftig mentoren beschikbaar. Het is ook de locatie voor Google for Entrepreneurs, een versnellingsprogramma van de zoekgigant. Naast Google is ook Lufthansa een van de financiers van The Factory.

In het gebouw is zestienduizend vierkante meter beschikbaar voor startende ondernemingen. Die kunnen tot maximaal tweeduizend vierkante meter huren.

Het is nog niet duidelijk waar The Factory in Nederland moet komen. ‘Laten we kijken wie als eerste reageert: Amsterdam of Rotterdam?’ schrijft Kroes.

Kroest onthult dat ook Hardware.co, een accelerator die zich grotendeels op hardware richt, zich in Nederland wil vestigen. Ook hier is de locatie nog niet vastgesteld.

Kroes sprak in Berlijn onder meer de CEO van BlaBlacar en de Nederlandse ambassadeur Moinique van Daalen. Verder hield ze in Berlijn een toespraak.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond