Deel dit artikel
-

Amerikaanse staten bereiden nieuwe rechtszaak tegen Google voor

Er dreigt een derde rechtszaak van Amerikaanse staten tegen Google, dit keer specifiek gericht op de Play Store, de appwinkel voor Android smartphones.

Volgens Reuters wordt de aanklacht volgende maand ingediend door officieren van justitie uit Utah, North Caroline en New York. Mogelijk komen daar nog andere staten bij.

Details ontbreken nog. Vermoedelijk is er geklaagd over het toelatingsbeleid van de Play Store. Ontwikkelaars die geld vragen voor diensten moeten 30 procent commissie betalen. Betaalmethoden om de App Store heen worden niet getolereerd.

In totaal lopen er nu vier rechtszaken tegen Google. Drie zijn van Amerikaanse staten, een vierde van het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

Half december hebben Texas en negen andere Amerikaanse staten Google officieel aangeklaagd. Het verwijt luidt dat Google met Facebook samenspant om haar toch al dominante positie op de advertentiemarkt te versterken.

Google zou dat onder meer hebben bereikt door bijna nul commissie te berekenen aan adverteerders en ‘misleidende trucs’ te gebruiken om advertentieveilingen te beïnvloeden. Ook zou Google niet eerlijk zijn met de zoekresultaten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond