Deel dit artikel
-

Steeds meer gebruik same-day delivery

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van same-day delivery. Dat blijkt uit cijfers van Sendcloud, een verzendplatform voor webwinkels. In Nederland is het gebruik van dit soort snelle leveringen in het eerste half jaar van 2022 met 11 procent toegenomen.

In juni 2022 werd er 11 procent vaker gebruik gemaakt van same-day delivery ten opzichte van het begin van januari 2022. In vergelijking met het eerste half jaar van 2021 is dit aandeel zelfs met de helft gegroeid Pakketbezorgers zoals DHL Express, Fietskoeriers, Instabox en Trunkrs spelen goed in op deze flexibele bezorgoptie.

De drukste dagen voor e-commerceleveringen zijn doorgaans dinsdag en woensdag. Veelal omdat orders in het weekend worden ontvangen, op maandag worden verstuurd en dan op dinsdag of woensdag geleverd worden. Bij same-day delivery blijkt maandag de drukste dag te zijn. Dit heeft volgens Sendcloud twee mogelijke oorzaken: enerzijds door de toenemende vraag van consumenten, en anderzijds kiezen online retailers vaker voor same-day delivery vanwege cut-off times.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond