Deel dit artikel
-

Stekker gaat al in april uit Google Plus

Google gaat zijn sociale netwerk Google Plus al in april sluiten, vier maanden eerder dan gepland, omdat wederom een ernstig lek is ontdekt.

In oktober maakte Google bekend dat het in augustus 2019 zou gaan stoppen met Google Plus nadat werd ontdekt dat gegevens van bijna een half miljoen gebruikers waren gedeeld met apps van derden. Het gaat onder meer om volledige namen, e-mailadressen, geboortedata, woonplaatsen en profielfoto’s, waarvan trouwens niet vaststaat of die ook werkelijk zijn gebruikt. Telefoonnummers en privéberichten zouden wel afgeschermd zijn geweest.

Vorige maand zijn wederom enkele dagen gegevens van 52 miljoen accounts gelekt, hoewel Google ook nu weer geen concrete aanwijzingen voor misbruik heeft gevonden.

Google wil stoppen met Google Plus omdat het onderhoud te uitdagend zou zijn. Bovendien is Google Plus nooit echt van de grond gekomen.

Topman Sundar Pichai getuigt een dezer dagen voor het House Judiciary Committee over de wijze waarop het internetbedrijf persoonsgegevens verwerkt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond