Deel dit artikel
-

Online omzet Ster in eerste zes maanden van 2022 19 procent hoger

De online omzet van Ster is in de eerste zes maanden van 2022 19 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2021. Dit is echter fors lager dan de online omzet vóór de ingang van de beperkingen in 2020. Sinds dat jaar mag Ster de online ruimte uitsluitend inzetten voor boodschappen van algemeen nut zoals culturele instellingen, maatschappelijke organisaties en goede doelen.

De verkooporganisatie voor de publieke omroep kan terugkijken op een succesvol half jaar.

In het eerste halfjaar van 2022 is de omzet van Ster gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Televisie, radio en online zijn in de eerste helft van 2022 samen goed voor 109,5 miljoen euro. Dit is 13 procent hoger dan in 2021, toen de teller na een halfjaar op 97,2 miljoen euro stond.

De omzetgroei in het eerste halfjaar van 2022 is het gevolg van de gestegen vraag van bedrijven en organisaties naar reclame op televisie: Ster was in het eerste halfjaar op televisie zo goed als uitverkocht.

De radio-omzet van Ster laat voor het eerste halfjaar van 2022 een sterke stijging zien van 20 procent ten opzichte van 2021. Dit is onder meer te danken aan de prestaties van de radiozenders van de publieke omroep: NPO Radio 2 en ook NPO Radio 5 laten bijvoorbeeld mooie luistercijfers zien.

Omdat de tv-reclamezendtijd vermindert en Ster haar online ruimte niet commercieel kan exploiteren, zijn prijsstijgingen het gevolg. Vorig jaar voorspelde de Ster een tariefstijging van 25 procent voor tv. Die lijkt momenteel uit te komen. Als de situatie niet verandert, kunnen de stijgingen verder oplopen naar 40 procent in 2023.

De verwachting voor de tweede helft van 2022 is dat de groei van het eerste halfjaar blijft doorzetten. In de tweede helft van 2022 is er bijvoorbeeld veel sport te beleven bij de publieke omroep met de Tour de France, het EK en WK voetbal. Ook wordt verwacht dat de Top 2000 op NPO Radio 2 weer miljoenen luisteraars zal trekken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond