Deel dit artikel
-

Ster introduceert tool voor lokale videocampagnes

Reclameverkoper Ster introduceert een tool voor bedrijven met een klein budget om zelf een videocommercial (pre-roll) te maken voor de online kanalen van de publieke omroep zoals NPO Start.

De Ster noemt het de ‘eerste complete selfservice campagne tool in zijn soort’. ‘De klant kan alles zelf regelen, hij kiest het aantal weergaven, de regio, een periode en maakt met onze prerollgenerator ook zelf een reclameboodschap door middel van wat foto’s, teksten en een logo te uploaden. Daarna rekent de klant met iDeal af,’ zegt ontwikkelaar Rick Hoving van de Ster.

Bij de Ster vindt dan nog wel een controle plaats, want de video moet wel aan bepaalde fatsoensnormen voldoen. Vervolgens wordt de campagne ingepland en uitgeplaatst.

De videoboodschap wordt lokaal uitgezonden op basis van het IP adres van de kijker. Deze mogelijkheid bestond al langer en was ook al beschikbaar als inkoopoptie bij Ster Digital.

Ster heeft sinds de introductie van haar nieuwe beleid in 2018 de deuren geopend voor nieuwe klanten, ook met lagere budgetten (vanaf 430 euro). Daarmee mikt de omroep onder meer op het MKB, een groep die gelet op de hoge productiekosten lange tijd onbereikbaar leek. Deze groep heeft in principe alleen een paar foto’s en teksten nodig.

Daarnaast is het product volgens de Ster ook ideaal voor nieuwe, kleinere adverteerders en voor de introductie van nieuwe lokale producten en proposities.

De publieke omroep ziet zich geconfronteerd met dalende inkomsten omdat adverteerders hun budgetten vaker inzetten voor online. Vandaar dat eind 2017 een nieuw beleid werd uitgestippeld, met een scherpe gelijke prijs voor iedere adverteerder.

De twee grootste inkopers van Nederland, GroupM (WPP) en MAGNA (IPG Mediabrands), waren eind vorig jaar niet blij met de toen voorgestelde vereenvoudiging van de inkoopmogelijkheden. Kortingen en jaarcontracten werden niet meer geboden. Ster ging één vaste, niet-onderhandelbare basisprijs per mediumtype aanbieden en herijkte de standaarddoelgroep 25–59 jaar naar 25–67 jaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sebastiaan - Sanoma

Mooie ontwikkeling! Vanuit Sanoma bieden we al een tijd een vergelijkbare tool om advertenties te bouwen en lokaal op NU.nl in te kopen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond