Deel dit artikel
-

Ster tekent SpotX voor programmatic videocampagnes

TV-exploitant Ster is een proef begonnen met programmatic buying op NPO Gemist van de NPO. Daarbij zet het de technologie van SpotX in.

Kijkers van NPO Gemist zien sinds enkele weken videocommercials die meer aansluiten op hun consumentenprofiel dan voorheen. “Tot voor kort verkocht Ster deze reclames handmatig met – plastisch uitgedrukt – pakbonnen. Nu loopt alles over het RTB-protocol via een demandside platform”, aldus Elwin Gastelaars, Managing Director bij SpotX Benelux en Nordics.

Gastelaars’ bedrijf won de RFP bij Ster toen deze op zoek ging naar een real time oplossing voor de verkoop van reclameruimte op NPO Gemist. SpotX implementeerde technologie bij Ster zodat deze aansluitingen naar real time online exchanges kon gaan maken. Dat doet het overigens ook voor TMG, BrandDeli en RTL. “We genereren heel veel liquiditeit”, voor adverteerders.

Ster-directeur Frank Volmer: “Het proces van real time bidding zorgt ervoor dat wij voor onze adverteerders het hart van de doelgroep kunnen bereiken met relevante reclame van hoge kwaliteit. We zijn benieuwd naar de mogelijkheden en ondersteuning die SpotX als programmatic-videospecialist in deze pilot, hierin te bieden heeft.”

Sters deal met SpotX, een dochterbedrijf van RTL Group, is er een die van kwartaal op kwartaal wordt hernieuwd. Om de zoveel maanden kijken de partijen of de wensen en opleveringen met elkaar overeenkomen.

De eerste impressie vanuit deze deal werd begin januari uitgeserveerd door ZIGT.

Nu ook de exploitant van de publieke tv-zenders programmatic videoreclame omarmt, komt de realiteit van gepersonaliseerde televisiereclame dichterbij. Gastelaars: “We zitten nu in de verkennende fase voor connected tv, dus de apps op het grote scherm in de huiskamer.”

Hij verwacht dat het over drie jaar heel normaal is dat adverteerders in Nederland reclameblokken programmatic en real time inkopen op basis van profielninformatie van de kijkers.

NPO bereikte in 2016 maandelijks 2,3 miljoen unieke kijkers met zijn Gemist-kanalen.

Foto: PROBlondinrikard Fröberg (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond