Deel dit artikel
-

Sterke groei in Amerika voor Adyen

De Nederlandse verwerker van online betalingen Adyen groeide afgelopen jaar met 1800 procent in Amerika en verdubbelde het aantal klanten. Het bedrijf verwerkte in 2013 voor veertien miljard aan transacties op het web, mobiel en in winkels.

Voor het vijfde jaar achter elkaar boekt Adyen dubbelcijferige groei in termen van omzet: 43 procent in 2013. Het betaalvolume in het mobiele kanaal nam met 85 procent toe. Die groei komt met name op het conto van een reeks nieuwe klanten.

Absolute cijfers geeft het bedrijf niet, wel somt het een aantal aansprekende internationale nieuwe klanten op. Onder hen: Indiegogo, See Tickets, The Sting, Graze, Farfetch, Vilebrequin, Wunderlist, Liftopia, iParcel, Lebara en ZooPlus.

De onderneming is gespecialiseerd in het afhandelen van betalingen via het digitale kanaal, of dat nu op het web is of in een winkel. Het aansluiten van nieuwe klanten geschiedt binnen 24 uur en het platform ondersteunt vrijwel alle internationaal bekende betaalsystemen. Omdat het als acquirer te boek staat voor de grote creditcardbedrijven kunnen gebruikers buiten relaties met banken om werken.

Directeur Pieter van der Does: “We verwachten voor het komende jaar met name veel groei vanuit de Verenigde Staten.”

Het aantal mobiele transacties groeide in 2013 tot 19,5 procent van het totaal ten opzichte van 10,5 procent aan het eind van 2012, bijna een verdubbeling.

Enkele aansprekende feiten uit 2013: de voormalig VISA-topman Paul Cook kwam in functie als managing director Global Acquiring. Een oud-topmanager van Netflix en PayPal, Kamran Zaki, werd verantwoordelijk voor de activiteiten in Noord-Amerika.

Het mobiele PIN-apparaat van Adyen, de Shuttle, is inmiddels beschikbaar in negentien landen in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf, gevestigd naast het Centraal Station in de hoofdstad, claimt dat het daarmee de grootste geografische dekking heeft onder de leveranciers mobiele POS-apparaten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Buck R Roe

Gefeliciteerd! mooi bedrijf opgezet

Gijs Vroom

Vreemd dat complimenten anoniem worden gepost.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond