Deel dit artikel
-

Sterke groei van fintech ondernemingen in Nederland

Het aantal fintechondernemingen in Nederland stijgt flink naar 430. Dat blijkt uit de Dutch Fintech Infographic van Holland FinTech die vandaag wordt gepresenteerd tijdens de jaarlijkse ledendag.

In 2017 was er voornamelijk groei zichtbaar op het gebied van online betalen, identificatie en beveiligingsoplossingen. Maar er verdwenen ook spelers: 15 partijen staakten activiteiten in 2017 of gingen op in andere partijen.

De inzet van fintechoplossingen is breder dan alleen bankdiensten en omvat onder andere ook verzekeringen en pensioenen. Verschillende thema’s binnen fintech, zijn InsurTech, RegTech en PensionTech. Veel partijen zoeken samenwerking met grotere financiële instellingen op. Daarnaast lanceren bestaande spelers ook eigen initiatieven, zoals PEAKS (Rabobank), Gappie (Nationale Nederlanden) of Kandoor (APG).

Don Ginsel van Holland FinTech wijst op de komst van Money20/20, Europa’s grootste fintech evenement naar Amsterdam later dit jaar (4 t/m 6 juni). Dat bevestigt de positieve ontwikkeling van het fintechklimaat in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond