Deel dit artikel
-

Sterke toename aantal IT-vacatures

Het aantal IT-vacatures is in een jaar tijd verdrievoudigd, van 200.000 naar 600.000. Dat blijkt uit de Staffing Monitor, een periodiek benchmarkonderzoek van De Staffing Groep.

Door de coronacrisis en de bijbehorende digitale transitie is de strijd om talentvolle IT’ers in een stroomversnelling geraakt.

Als een gevolg van de toenemende krapte op de IT-arbeidsmarkt is het aantal reacties per vacature dan ook fors gedaald: van ruim drie in april 2020 naar minder dan twee een jaar later.

Uit het onderzoek blijkt dat programmeur, functioneel beheerder en tester de meest populaire vacatures zijn onder IT-sollicitanten. Binnen de business gerelateerde IT-functies gaat de voorkeur van sollicitanten uit naar IT-consultant, -projectmanager en -projectleider.

Hoewel de uurtarieven in het afgelopen jaar nauwelijks zijn gestegen, blijven IT-functies ongekend populair. Uit cijfers van Jobdigger blijkt dat IT’ers naast een goed salaris vooral werksfeer, een vast contract en werkinhoud belangrijk vinden.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond