Deel dit artikel
-

Sterke vermoedens van nepbiedingen op veilingsite Ticketveiling.nl

Er zijn sterke aanwijzingen dat ticketveiling.nl gebruik maakt van geautomatiseerde biedingen door een computer. Dit kwam een consument op het spoor door een veiling voor pannenkoeken bij een lokaal restaurant in de gaten te houden, in de hoop deze voor een leuk bedrag te kunnen winnen.

Wat opvalt is dat bij elke veiling die plaatsvindt (elke 20 minuten opnieuw) het winnende bod nooit onder de twaalf euro uitkomt. De consument die zich meldde bij Kassa besloot tien dagen lang 25 producten op de site van ticketveiling te gaan monitoren, wat neerkomt op zo’n 10.000 veilingen in totaal.

Uit deze data komt een patroon naar voren dat sterk de indruk wekt dat hier gewerkt wordt met geautomatiseerde nepbiedingen vanuit verschillende accountnamen die niet van echte mensen zijn.

Bij alle gemonitorde veilingen van Ticketveiling.nl is duidelijk te zien dat voor de veilingen een minimumbedrag te zien is waaronder de veiling nooit gewonnen wordt. Tientallen, honderden keren opnieuw. Zes van de producten die men volgde werden vergeleken met een concurrerende veilingwebsite waar exact hetzelfde product wordt aangeboden. Die vergelijking laat zien dat de prijzen waarvoor de veiling wordt gewonnen op de andere veilingsite wél veel meer uit elkaar liggen.

Ticketveiling.nl rekent daarnaast voor elke winnaar van een veiling een bedrag van zes euro ‘administratiekosten’ die boven op het winnende bod komt. Af en toe adverteert de website met een ‘speciale actie’, tijdens die actie zou je als bieder geen administratiekosten van 6 euro hoeven te betalen. Maar de gemiddelde prijzen liggen dan een stuk hoger.

Ticketveiling reageert schriftelijk met een algemene reactie waarin zij niet op specifieke vragen in wil gaan. Het bedrijf ontkent noch bevestigt dat er een minimumprijs voor de veilingen geldt, die door middel van geautomatiseerde biedingen door een computer worden nagekomen. ‘Onze belofte aan consumenten is dat we altijd de scherpste prijzen mogelijk maken en gebruikers bovendien zelf invloed hebben op de uiteindelijke hoogte van die prijs.’

Deel dit bericht

12 Reacties

Ron

dit verhaal is juist ticketveiling zijn oplichters

Marcel

ik heb dat bij de kamasutra beurs in de gaten gehouden. als iedereen zou komen bij de kamasutra die daadwerkelijk had gewonnen. Had je over elkaar moeten lopen zo druk ls het zoi wezen. zoveel kaarten dat er werden verkocht en het bleef maar doorgaan. dat kan nooit gezond zijn kwa bezoekers aantallen.

Glenn

Dat west iedereen al heel lang, je ziet zelfs namen die zichzelf overbieden… haha dan ben echt dom bezig.

Bert

Dit idee heb ik bij troostwijk ook
Fiets kavels die zgn verkocht zijn staan er 2 of 3 veilingen later weer op

Jeroen

klopt, aantal jaar geleden aangegeven bij de website, daarna kon ik opeens wel voor een normaal bedrag kopen. hierna waren de biedingen weer hoger. zijn gewoon een stel oplichters. betreft zelfde eigenaar als Trooper.

Kaspar

iedereen die al wat langer mee gaat weet dit al lang. het is ook doodnormaal dat producten voor hogere bedragen weg gaan dan de werkelijke nieuwwaarde van het product, geregeld zelfs voor meer dan de waarde waarvoor je het product ook direct kunt kopen op de site. Je gelooft wel dat dat een enkele keer gebeurt omdat mensen niet opletten, maar het is een duidelijk patroon. Die hele site is doorgestoken kaart

Geert

dit is niet alleen bij ticketveiling maar ook bij VakantieVeilingen volgens mij. Met een aantal veilingen, met name tickets voor pretparken zie je vaak een structurele minimum prijs waar de veiling niet onder komt.

Hardeneerlijk

dar klopt.

ik heb dit systeem namelijk gemaakt. Dit gebeurt op vrijwel iedere veiling site. Dit is letterlijk het verdienmodel.

MyCom gebruikte dit systeem ook en gaf het zelfs toe in de facebook comments onder een “Een Ipad voor 1 euro?!” advertentie…

je stelt en minimum bedrag in. niet gehaald? automatisch overboden, veiling komt 24u later weer terug.

JRK

dat idee heb ik ook bij onlineveilingmeester…daar wordt je heel vaak overboden en dab staat artikel dag later weer op de site.

JG

Troostwijk auctions beter bekend als bva vroeger zou eens een keer goed aangepakt moeten worden. Daar word je pas opgelicht! Bij biedingen en ook als je gaat halen, zijn de aangekochte veilingen er niet. En als je ze laat bezorgen, krijg je beschadigde producten die niet te gebruiken zijn, terwijl je bij bezichtiging een prima product hebt gezien. Zelfs foto’s en video’s die je zelf hebt gemaakt zie je geen beschadigingen. En je krijgt je geld ook niet terug! Mocht je wegens omstandigheden niet kunnen ophalen, ben je geld en product kwijt en vervolgens een week later staat het weer te koop.

Jaap

duh…

Patrick

bij de hellendoorn tickets ook gezien… er zou 90 euro betaald worden voor 4 tickets terwijl je via de officiële website voor 80 euro klaar zou zijn. en er wordt zelfs om 6 uur ’s ochtends en 1 uur s nachts kneitersveel geboden. dat heeft er alle schijn van dat het nep is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond