Deel dit artikel
-

Steunaankopen hielden Facebook aandeel overeind

Steunaankopen door de begeleidende banken hebben ervoor gezorgd dat de koers van het aandeel Facebook vrijdag niet onder de introductieprijs is gezakt. Goldman Sachs, Morgan Stanley en JP Morgan Chase zouden allemaal hebben bijgesprongen, zo melden Amerikaanse media.

Er werden 574 miljoen aandelen Facebook verhandeld op de Nasdaq, ofwel 21,4 procent van de hele omzet van de schermenbeurs. Analisten hadden gerekend op een forse koersstijging, maar die bleef uit.

De grote vraag is wat het aandeel maandag gaat doen. De belangrijkste begeleidende bank Morgan Stanley zal het aandeel niet oneindig blijven steunen. De banken hebben overigens fors aan de beursgang verdiend, vermoedelijk rond de 175 miljoen dollar.

Een mogelijke oorzaak van de teleurstellende IPO is dat beleggers het aandeel te duur vonden. Aanvankelijk werd een veel lagere koers gecommuniceerd van rond de 31 dollar.

Oprichter Mark Zuckerberg had dit weekend andere dingen aan zijn hoofd. Hij huwde zijn vriendin Priscilla Chan in het bijzijn van nog geen honderd mensen. Beiden kennen elkaar al sinds 2004.

Deel dit bericht

3 Reacties

Natasja Voogdt

De steunaankopen zullen maandag gedeeltelijk afgbouwd worden waardoor het aandeel zal zakken naar circa 34 dollar

Natasja Voogdt

De steunaankopen zullen maandag gedeeltelijk afgebouwd worden waardoor het aandeel zal zakken naar circa 34 dollar

eddy

De banken hebben onwijs verdiend en de wereld voor gek gehouden met een te hoge waarde van het aandeel. Zeker weten dat ze die steunaankopen niet voor niks doen en hiermee veel geld verdienen. De gewone belegger zal door deze hype veel geld in 1x in rook op zien gaan wanneer hij aankopen heeft gedaan. Gelukkig doe ik niet mee aan hypes.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond