Deel dit artikel
-

Steven Schuurman (Elastic) doet politieke klimaatdonaties

Ondernemer Steven Schuurman, de man achter techbedrijf Elastic, doneert een kleine anderhalf miljoen euro aan twee politieke partijen die zich volgens hem als enige echt hard maken voor de strijd tegen klimaatverandering.

Hij vertelt vandaag aan dagblad Trouw dat D66 van hem een miljoen euro krijgt en de Partij voor de Dieren 350.000 euro. Daarvoor verlangt hij geen tegenprestatie. Hij is ook geen lid van de partijen. Aan de krant legt hij uit dat iemand met meer geld meer kan doneren.

Deze twee partijen hebben in de beleving van de miljardair, na het lezen van de partijprogramma’s, de meest realistische koersen op het gebied van de bestrijding van de klimaatcrisis.

Schuurmans actie staat voor een beweging die breder waarneembaar is in de techindustrie. Vorige week nog sprak de Britse reclame-industrie de ambitie uit om per 2030 klimaatneutraal te opereren. En kort daarvoor was het MediaMonks dat zich aansloot bij The Climate Pledge, een initiatief waarbij deelnemers beloven om versneld de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond