Deel dit artikel
-

Stevige investering van 1 miljard dollar voor Airbnb, nadruk op studentenkamers

Het bedrijf wordt enorm geraakt door de coronacrisis, maar juist nu hebben investeerders Silver Lake en Sixth Street Partners besloten om 1 miljard dollar in verhuurplatform Airbnb te pompen.

Tegelijk heeft het bedrijf een nieuwe strategie aangekondigd: het wil zich mede gaan richten op kamerverhuur voor de lange termijn, waarbij met name moet worden gedacht aan studenten.

Dat is wellicht slecht nieuws voor Nederlandse platforms als Kamernet en HousingAnywhere die vanwege alsmaar oplopende tarieven dan wel pittige service fees steeds onaantrekkelijker worden.

De verschuiving naar accommodaties voor de langere tijd is slim: Airbnb is daarmee minder afhankelijk van vakantiegangers of zakenreizen en profiteert van maandelijkse aflossingen. Het kan nog wel een hele tijd duren voordat de reismarkt weer hersteld is.

Van de 1 miljard dollar gaat 5 miljoen dollar naar het Superhost Relief Fund, waaruit door corona gedupeerde verhuurders kunnen worden ondersteund. Zij kunnen dan bijvoorbeeld de hypotheek blijven aflossen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond