Deel dit artikel
-

Stijgend aantal ICT-vacatures in eerste kwartaal

Het aantal ICT-vacatures stijgt weer. In het eerste kwartaal van 2021 kwam het aantal ICT-vacatures uit op 9316, 22,7 procent meer dan een jaar eerder. Het gemiddelde aantal vacatures over 2020 per kwartaal bedroeg 7593, volgens cijfers van Hallo Professionals.

Door de COVID-19 crisis is de noodzaak van een goede IT-infrastructuur extra benadrukt.

De belangrijkste drijfveren voor IT-professionals om over te stappen naar een nieuwe baan blijven hetzelfde: beter salaris, acceptabele reistijd, werksfeer, inhoud van het werk en vast contract. Wel is er een verschil tussen de vrouwelijke en de mannelijke IT-professionals. Zo vinden vrouwen flexibele werktijden het belangrijkst, daar waar de mannen gaan voor een goed salaris.

De invultijd van ICT-vacatures is in het eerste kwartaal van 2021 significant gedaald naar 14 dagen. Waar dit in kwartaal vier van 2020 nog 33 dagen was. Juist de IT-freelancers vonden eerder een nieuwe opdracht in het eerste kwartaal van 2021 dan in 2020.

Toch durven IT-professionals minder snel te kiezen voor een baanwissel in het eerste kwartaal van 2021. Zij vinden de risico’s zoals financiële instabiliteit en economische onzekerheid momenteel te groot.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond