Deel dit artikel
-

Stocard breidt uit met contactloos betalen

De app voor spaar- en klantenkaarten Stocard breidt uit met contactloos betalen. Het bedrijf is over de vijftig miljoen gebruikers heen gegaan, met Nederland als verhoudingsgewijs grootste land.

Drie miljoen gebruikers heeft de Duitse app Stocard in Nederland. Een miljoen meer dan anderhalf jaar geleden en een getal dat hier nog steeds met zeventigduizend per maand groeit. Met de introductie van contactloos betalen in de app boort de onderneming niet alleen hier maar in alle landen een nieuwe markt aan.

Nederlanders zullen nog even moeten wachten tot ze bij de supermarkt met één app kunnen sparen en betalen. Country manager Benelux Emile Muijsson schat dat dat rond het vierde kwartaal zal zijn. Engeland is als eerste aan de beurt. Vandaag kan men aan de andere kant van de Noordzee al met de techniek aan de slag. Contactloos betalen per NFC is daar ook al langer ingeburgerd. De Engelsen maken daarbij een koppeling met Mastercard of Visa.

“Naast de lancering van mobile payments ziet Stocard in de toekomst nog meer financiële innovaties voor zich. Denk aan zaken als ‘koop nu, betaal later’, in termijnen afbetalen en cashbacks. Dat doen we in samenwerking met de retailer.”

Volgens Muijsson zijn de meeste grote winkels, zaken met tien of meer filialen, ondertussen wel aangesloten op Stocard. Commercieel gezien werkt hij met vijftig à 75 retailers. Met zijn informatie kunnen zij klantgroepen segmenteren en met gepersonaliseerde aanbiedingen benaderen.

De Duitse onderneming haalde in juni 2018 twintig miljoen dollar groeigeld op.

Deel dit bericht

1 Reactie

Michel Willemse - Dhr.

Geweldig wat een prachtige ontwikkeling. Kan niet wachten sinds de ABN AMRO Bank hun eigen Android betalings app om zeep hebben geholpen.

Succes met afronden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond