Deel dit artikel
-

Stocard in mobiele betalingen ‘eerste helft 2019’

De klantenkaartenapp Stocard wil in de eerste helft van 2019 mobiele betalingen kunnen faciliteren met zijn app.

Daarmee krijgt de populaire app een tweede functie die in fysieke winkels goed van pas komt. Op dit moment functioneert de app als een digitale houder voor klantenkaarten van retailers maar bijvoorbeeld ook sportclubs. In de nabije toekomst moet je met een kleine extra handbeweging ook aan de kassa kunnen betalen.

Dat deze functie eraan komt, is niet helemaal een verrassing. De leiding van het bedrijf uit Mannheim verklapte dat al toen het in juni 2018 twintig miljoen dollar venture capital ophaalde. Emile Muijsson, verantwoordelijk voor Stocard in de Benelux, hangt er een horizon in de tijd aan die niet ver weg is.

In de Benelux heeft Stocard twee miljoen actieve gebruikers, vertelt Muijsson.

Het bedrijf verdient geld met het doorplaatsen van digitale versies van papieren folders in de app. Dat gebeurt in een aparte tabblad naast de klantenkaarten. Hiermee kunnen winkeliers op generiek niveau zien hoe vaak hun folders zijn geraadpleegd en hoe vaak de klantenkaarten zijn gebruikt. Dit soort statische informatie kan iets zeggen over de waarde en het rendement van de folder. De betaalinformatie uit contactloze transactie bouwt hierop door.

Of en wanneer contactloze betalingen mogelijk worden met apps die niet van de banken zijn, ligt aan de financiële sector. Steeds meer digitale dienstverleners, naast Stocard zijn dat ook partijen als Google en Apple, staan te trappelen om de Nederlandse markt te betreden. In ons omringende landen mogen ze al concurreren met banken op het gebied van contactloos en digitaal betalen.

Foto: Bryan Hayes (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond