Deel dit artikel
-

Stoke City omarmt Nederlandse VR-technologie voor analyses

De Engelse voetbalclub Stoke City gaat de VR-technologie van Beyond Sports uit Alkmaar gebruiken om wedstrijden te analyseren en de trainingen te verbeteren.

Stoke City wil de technologie vooral gebruiken voor het trainen van zijn keepers, waar positionering een cruciaal onderdeel van is.

De in Alkmaar ontwikkelde technologie is een noviteit waarmee sporters en coaches persoonlijke en teamprestaties inzichtelijk kunnen maken, analyseren en verbeteren in de training. Dit is gebaseerd op data afkomstig uit echte wedstrijden en laat de club scenario’s creëren naar eigen behoefte. Het spelverloop en de spelersbelissingen kunnen hierdoor bijvoorbeeld van seconde tot seconde worden geanalyseerd.

Beyond Sports ontstond in het innovatielab van Triple en is doorontwikkeld tot een apart product.

De Engelse club is niet de eerste in Engeland die gebruikmaakt van virtual reality om het vermogen van spelers te verbeteren. Ook Arsenal werkt al enkele jaren samen met Beyond Sports. De Alkmaarders mogen buiten Engeland ook de KNVB, AZ en PSV tot zijn partners rekenen. Sinds begin dit jaar hebben ze ook een kantoor in Los Angeles

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond